Бизнес и иновационни проекти за реализация в БЪЛГАРИЯ!
Постинги в блога от 25.08.2010 г.
25.08.2010 09:53 -
Босилек - Ocimum basilicum
Босилек
Ocimum basilicum
25.08.2010 09:50 -
Родината на чесъна
Родината на чесъна най-вероятно е Средна Азия, Кавказ и Източното Средиземноморие, т. е. почти същите райони, в които се предполага, че се е развила и човешката цивилизация.
Отглеждали го и в Древен Египет (глави чесън са открити в гро...
25.08.2010 09:44 -
Как лесно да изчистим голямо количество чесън
Една от най-досадната част при използването на чесъна при готвене е отстраняването на жилавата, суха люспа. За по бързо почистване на по-голямо количество може да използвате следния трик. Разделете главата чесън на отделни скилидки. Пост...
25.08.2010 09:34 -
Варене на яйца
Как да варим яйца? Преди всичко като спазваме няколко прости правила:
Никога не варете яйца, веднага след като ги извадите от хладилника. Студените яйца, сложени в горещата вода почти задължително ще се напукат.
25.08.2010 09:30 -
Ананасови кръгове
Отрежете с остър нож горния и долния край на ананаса. Махнете кората като направите вертикални разрези от горе до долу. Режете достатъчно дълбоко за да може да се премахнат „очите”.
25.08.2010 09:21 -
Нарежем лук на полумесеци
Обелете лук и разрежете на две. Поставете едната половина с разрязаната част към плота и отрежете краищата.
Започнете да режете под ъгъл, като следвате извивката на лука. Така ще получите резени с еднаква дебелина.
Започнете да режете под ъгъл, като следвате извивката на лука. Така ще получите резени с еднаква дебелина.
Търсене
За този блог
Гласове: 348
Блогрол