Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2010 13:19 - Копривщенска луканка!
Автор: anatoli1606 Категория: Хоби   
Прочетен: 2128 Коментари: 1 Гласове:
1



 




Копривщенска луканка


  • 2 кг крехко свинско месо
  • 3 кг тлъсто свинско месо от гърдите
  • 1 кг говеждо месо
  • 125 г сол
  • 1 ч.л. захар
  • 30 г черен пипер
  • 15 г кимион
  • 5 г селитра
  • говежди черва

  • Нарязваме месата ситно.
  • Смесваме ги, посоляваме, добавяме подправките и наново разбъркваме добре.
  • Смиламе месото с месомелачка и го омесваме.
  • Сместа тъпчем в говежди черва, като внимаваме да не остава въздух.
  • След 3 дни луканките се разглаждат с празна бутилка, за да добият плоска форма. Ако някъде има въздух, продупчваме с игла.
  • В продължение на една седмица ги разглаждаме всеки ден.
  • След това ги притискаме с тежест, за да станат плоски и твърди.
  • Сушим ги в закрито помещение на слабо течение като внимаваме да не замръзнат.
  • Сушенето трае 40 дни.

През лятото ги обвиваме в пергаментова хартия и съхраняваме в дървена пепел на хладно място.



Тагове:   кулинария,   луканка,


Гласувай:
1



1. galina1 - Бон апети }}}
06.05.2010 13:22
Честит празник и приятен ден }}}
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anatoli1606
Категория: Бизнес
Прочетен: 3063155
Постинги: 731
Коментари: 1484
Гласове: 348
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930