Постинг
30.07.2010 12:34 -
Китайски лепкави пилешки крилца
Продукти:
125 мл соев сос
125 г кафява захар
2 с л бял винен оцет
5-6 см парче джинджифил
5-6 скилидки чесън
16 броя пилешки крилца
Приготвяне:
• Джинджифилът се обелва и се настъргва, а чесънът се пресова.
• Всички продукти се смесват в голяма купа.
• Добавят се пилешките крилца.
• Купата се покрива и се оставя минимум за 1 час (най-добре от предната вечер).
• Фурната се загрява до 200 С.
• Пилешките крилца се изваждат от маринатата и се нареждат в огнеупорна тава.
• Пекат се 25-30 минути или до готовност.
• През това време останалата марината се прецежда и се довежда до кипване в малка тенджерка.
• Оставя се да ври няколко минути.
• Пилешките крилца се сервират с получения сос.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 348
Блогрол