Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2011 16:24 - Фазан с кисело зале
Автор: anatoli1606 Категория: Рецепти   
Прочетен: 1650 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.01.2011 16:25


 
image



Необходими продукти

фазан - 200 гр. 
сланина – 40 гр. 
лук – 40 гр. 
масло – 25 гр. 
кисело зеле – 280 гр. 
бульон – 70 мл. 
бяло вино – 30 мл. 
сол 


Приготвяне

За това ястие може да се вземат по - стари фазани. Почистеният фазан се увива в сланината и се пече в масло до полуомекване на месото. 

В огнеупорен съд се пържи в масло лукът, докато стане златист. Прибавят се киселото зеле, бульонът и виното. Сместа бавно се задушава, докато виното се поизпари. Към зелето се поставя фазанът и заедно се пекат на фурна. 

Накрая, ако е много сочно, зелето се поръсва с малко нишесте. Поднася се с нарязания на порции фазан



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anatoli1606
Категория: Бизнес
Прочетен: 3065535
Постинги: 731
Коментари: 1484
Гласове: 348
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930