Постинг
21.01.2011 16:24 -
Фазан с кисело зале
Автор: anatoli1606
Категория: Рецепти
Прочетен: 1650 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 21.01.2011 16:25
Прочетен: 1650 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 21.01.2011 16:25
Необходими продукти
фазан - 200 гр.сланина – 40 гр.
лук – 40 гр.
масло – 25 гр.
кисело зеле – 280 гр.
бульон – 70 мл.
бяло вино – 30 мл.
сол
Приготвяне
За това ястие може да се вземат по - стари фазани. Почистеният фазан се увива в сланината и се пече в масло до полуомекване на месото.В огнеупорен съд се пържи в масло лукът, докато стане златист. Прибавят се киселото зеле, бульонът и виното. Сместа бавно се задушава, докато виното се поизпари. Към зелето се поставя фазанът и заедно се пекат на фурна.
Накрая, ако е много сочно, зелето се поръсва с малко нишесте. Поднася се с нарязания на порции фазан
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 348
Блогрол