Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2011 16:27 - Заешко в гювеч
Автор: anatoli1606 Категория: Рецепти   
Прочетен: 2508 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 02.01.2012 10:37


 
image


Необходими продукти

заешко месо - от 1 заек
лук - 2 глави кромид
праз - 2 стръка
чесън - 2 цели глави
моркови - 3 броя
гъби - 300-400 г
вино - 1 к.ч.
сол
зехтин - 4 с.л.
черен пипер - няколко цели зърна
целина - 2 стръка
магданоз - 1/2 връзка
мащерка - 1/2 връзка, на око
маслини - 100 г, по желание
брашно - 1 к.ч. за соса
доматено пюре - 3-4 с.л. за соса
червен пипер
вино - 1 ч.ч. 

Приготвяне

Махнете кокалите на заешкото месо и го разрежете на парчета. Загрейте зехтин и го изпържете равномерно за малко. 

Нарежете праза, лука, морковите и гъбите. Посолете зеленчуците и ги задушете за няколко минути в същата мазнина, като прибавите и виното. Овкусете с черен пипер и зелените наситнени подправки. 

На дъното на гювеч изсипете зехтина от пърженето. 

Сложете ред заешко, ред зеленчуци, маслини по желание и редувайте до изчерпване на продуктите. Добавете 2 леко почистени цели глави чесън. 

Размийте брашното на каша с малко вода, червен пипер и го излейте в гювеча. 

Изсипете още 2 ч.ч. вода или чаша вино, разредено с чаша вода. Похлупете ястието и го сложете в студена фурна. 

Първо печете на до 200 градуса, за да заври и после намалете на 180 градуса да се пече за час и половина.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. svetlo - А не,
24.01.2011 14:46
..това с махането на кокалите не съм съгласен!:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anatoli1606
Категория: Бизнес
Прочетен: 3065189
Постинги: 731
Коментари: 1484
Гласове: 348
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930