Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2011 13:08 - За регулиране на киселинно - алкалния баланс! За жизнена активност и дълголетие!
Автор: anatoli1606 Категория: Рецепти   
Прочетен: 2129 Коментари: 0 Гласове:
1



 

За регулиране на киселинно - алкалния баланс!
За жизнена активност и дълголетие!
image      Състав: Всяка таблетка съдържа калциев карбонат (110 mg чист калций), натриев хидрогенкарбонат (86 mg – натрий), екстракт от лайка, екстракт от маточина.

   Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при: нарушаване на киселинно-алкалния баланс в организма, хиперацидитет (прекалено отделяне на стомашна киселина), ацидоза (състояние, при което възниква дисбаланс в биохимията на организма и се наблюдава прекалено подкисляване на телесните течности и най-вече на кръвта).

   Действие: Хранителна добавка с важни минерали и билки за стомаха, която се грижи за един оптимален киселинно-алкален баланс. Натриевият хидрогенкарбонат и калциевият карбонат, помагат на стомаха да намали излишъка от киселини. От друга страна калциевите и натриевите йони са едни от най-важните фактори, участващи в буферните системи на организма за поддържане на относително постоянно pH в телесните течности. Недостига на тези йони води до нарушаване на този баланс. Освен това при хиперацидитет, екстрактите от лайка и маточина имат успокояващ и спазмолитичен ефект върху стомаха. Маточината проявява и газогонно действие при функционални смущения на червата.

  Допълнително действие: Ацидозата (повишена киселинност на телесните течности) е състояние на организма, при което се нарушават функциите на почти всички органи и системи в тялото. Симптомите са : учестено дишане, безсъние, задръжка на течностти, хлътнали очи, главоболие, ниско кръвно налягане, сухи, твърди и неприятно миришещи изпражнения, придружени с усещане за парене в областта на ануса, редуващи се диария и запек, затруднение при преглъщане, парене на устата и/или под езика, чувствителност на зъбите, подуване на езика или небцето. Ацидозата може да е свързана с белите дробове и нарушен дихателен процес, също и с диабет, бъбречна недостатъчност, заболявания на черния дроб и надбъбречните жлези, стрес, страх, висока температура и др.

   Начин на употреба: 2-3 пъти на ден х 2 таблетки с вода.

   Знаете ли, че ...

Киселинността и алкалността се измерват според скалата на pH (потенциал на водорода). Водата с pH 7,0 се счита за неутрална – нито кисела, нито алкална. Течности с pH под 7,0 са кисели, а над 7,0 – алкални. Идеалният pH интервал за телесните течности в човешкия организъм е 7,35-7,45 (pH на кръвта – 7,365). Стойности извън този интервал се считат за нарушение в киселинно-алкалното равновесие, което може да доведе до много тежки последствия и влошаване здравето на човек. Тест за имерване на pH може да се направи със специални лакмусови лентички. Основно правило за поддържане на pH равновесието е да се приемат 20% подкисляващи и 80% алкализиращи храни. Какви приемате Вие, преценете сами. Подкисляващи: алкохол, безалкохолни напитки, боб, брашно, тестени изделия, захар и захарни изделия, кетчуп, кисело зеле, месо, мляко, какао, кафе, оцет, риба, сливи, чай, яйца; аспиринът, тютюнът и повечето лекарства подкисляват организма. Алкализиращи: авокадо, кълнове, лук, мед, гъби, пресни зеленчуци, пресни плодове (включително цитрусови – противно на логиката имат алкализиращ ефект), соеви продукти, стафиди, царевица, хрян.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anatoli1606
Категория: Бизнес
Прочетен: 3065169
Постинги: 731
Коментари: 1484
Гласове: 348
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930